SEMINAR 'ŠAMANIZEM, SMRT IN UMIRANJE'

Datum in čas dogodka: 21.03.2014 - 10:00

Seminar „ Šamanizem, smrt in umiranje“, 21.3.2014 – 23.3.2014

V srednjem veku je bilo najhuje, da je človeka smrt doletela iznenada, nepripravljenega. Umiranje je bil javni proces in ljudje so ga doživljali kot nekaj naravnega. Običajno je bilo, da so umrlega pospremili na njegovi zadnji poti in zanj priredili slavje. Z zadnjim izdihom so se začeli pomembni rituali za mrtve, kot na primer jadikovanje starih žena.

In neglede na to, da sta v današnjem svetu smrt in umiranje popolnoma izpodrinjena iz naših življenj, stehnizirana in shigijenizirana, še vedno ostajajo vprašanja, ki jih vsakdo med nami pozna in si jih v tem ali drugem obdobju življenja tudi sam postavlja. Sam zase ali pa za sorodnika, prijatelja.

Smrt in umiranje sta centralna elementa našega življenja in s tem tudi šamanskega dela.

Na tem seminarju se učimo kako naj se postavimo naspram teme smrti in umiranja in spoznavamo kakšen je naš odnos do te teme. Naučimo se tudi metod, ki nam pomagajo v našem šamanskem delu, da lahko s pomočjo naših duhovnih zaveznikov pomagamo in stojimo ob strani tudi drugim ljudem v primeru smrti in umiranja.

Vsebine seminarja so klašično delo psihopompa (spremljanje duše v onostranstvo) in spoznavanje kozmologije tiste dežele v nevsakdanji realnosti, do koder še lahko spremljamo dušo umrlega.

Seminar vodi Nicole Drakulič.

Za podrobnejše informacije o seminarju in prijave

pošljite e-mail na naslov: nicole77@me.com ali

pokličite  031/880 811, Nicole Drakulič

in si oglejte internetno stran FSS: http://www.shamanicstudies.net

 

Leave a Reply