JOGA IN GONG

Datum in čas dogodka: 08.11.2013 - 19:00

Kdaj: ob petkih 8.11.2013 / 29.11.2013 / 13.12.2013
Ura: od 19.00 – 20.00 Joga / od 20.00 – 21.00 Gong
Prispevek: 12 €
Info: 041 943 462 / 031 702 583
tatjana.baligac@gmail.com / alesifko@gmail.com
Ustvarjalca: Tatjana Baligač in Aleš Ifko

Dogodek traja 2 uri. Prvo uro sprostimo telesne in umske napetosti ob lahkotni vadbi Joge, druga ura pa je namenjena sproščanju ob zvokih Gongov.

JOGA – združitev telesa, uma in duha

»Umetnik življenja je tisti, ki v vsakem trenutku življenja zmore ohraniti ravnovesje.«

Ukvarjanje z jogo nas bo sproti in že z malo truda nagrajevalo z občutki uravnoteženosti, umirjenosti in zdravja. Joga nam s pomočjo sproščanja in telesnih vaj (asan) nudi fizično zdravje, z dihalnimi vajami (pranajamo) umirjamo duha, s poglabljanjem vase in z meditacijo bolje spoznavamo samega sebe, s pozitivnim razmišljanjem pa postopoma opuščamo iluzije in predsodke, ki nam preprečujejo, da bi resnično polno zaživeli.

Pravilna jogijska vadba uravnoteženo razvija celo »vidno« telo (mišice, tkiva, sklepe, kožo,…) kot tudi »nevidno« (masira notranje organe in žleze, vpliva na krvni obtok, pospešuje izločanje strupov in krepi živčevje).

Joga nam vliva novih moči, vero in zaupanje vase. Pomaga nam ohranjati uravnovešen um in odpravljati utrujenost. Pri tem ne gre za nobeno religioznost, ampak je joga pot, ki nam ponovno pomaga najti stik s samim seboj, ki smo ga na žalost v tem divjem tempu vsakdana mnogi izgubili. Tudi moja izkušnja je bila taka: ko sem se srečala z jogo, sem se ponovno srečala s sabo. In se pričela odkrivati. In ta pot traja še danes; in kar je pri jogi najlepše – da se pot odkrivanja sebe, svojih zmožnosti in hkrati omejitev nikoli ne konča.

 

GONG ZVOČNA KOPEL

Sodelovali bodo planetarni Gong Uran, morska školjka, tibetanske pojoče posode, vetrni zvončki in ostala prvinska glasbila.

Človek je iz tonov. Vsak del telesa ima svojo frekvenco. Telo pa je skupek le-teh, kar da osnovni telesni ton. Vsako bitje zase je kot glasbilo, ki ga je možno in dobro redno uglaševati.

Gong je starodavni glasbeni instrument, ki nam s svojim zvokom pomaga pri popolni sprostitvi in zdravljenju na vseh nivojih našega bivanja. Gong ne ustvarja zvoka v logičnem ritmičnem zaporedju ampak deluje fraktalno, zato naš um, ki tega ni vajen počasi spusti nadzor. Ko se popolnoma prepustimo zvoku, se naše telo pričenja spominjati kdo smo. Popelje nas v dimenzijo, kjer ni časa, ne prostora. Valovanje možganov se spusti na frekvenco podobno tisti, ko zaspimo. Naša zavest se umika in vstopamo v podzavest. V tem stanju budnega sanjanja se osvobajamo strahov, negativnih vzorcev, blokad in zastalih energij.

Gong Uran je zelo dobrodošel v času sprememb, ker sproži spremembe kjerkoli so potrebne.
Spodbuja spontanost, kreativnost, originalnost, svobodo in kliče moč obnovitve.

Vibracije prisotnosti na zvočni kopeli ostanejo z nami še nekaj dni.
Naše telo se uglasi na naravno frekvenco 432 Hz. Po zvočni kopeli ne počnite ničesar in se prepustite procesu, ki so ga sprožile vibracije prvinskih instrumentov ter dovolite da se zgodi kar se mora.

S seboj prinesemo topla in udobna oblačila, odejo, morda vzglavnik in steklenico vode.

 

Leave a Reply