Datum in čas dogodka: 30.06.2012 - 17:00
Da bi nas ob pripravi in uživanju sladic zaradi preveč pregrešnih grižljajev ne več pestila slaba vest, smo za Vas pripravili poučno delavnico pregrešno dobrih, a hkrati zdravih sladic.
VABLJENI
na delavnico Matjaževe kuharije
ZDRAVE SLADICE BREZ PEČICE
Delavnica bo potekala
V SOBOTO, 30. JUNIJA 2012 ob 17. uri
v Izobraževalno-zdravilnem centru v Gaberju
Gaberje, Glavna ulica 42, 9220 Lendava
Delavnico priprave sladic, ki temelji na uravnoteženi – zdravi prehrani, bo vodil Matjaž Kološa, univ. dipl. inž. živilske tehnologije.
Na delavnici se bomo naučili pripravljati sladice na osnovi sestavin veganskega izvora, ki jih uporabljamo v zdravi kuhinji: sadje, oreščki, žitna in oljna semena, stročnice, kokosova maščoba, naravna sladila in začimbe.
Največjo pozornost bomo namenili ekološko pridelanim polnovrednim oz. nerafiniranim živilom – sladicam, ki imajo bogato hranilno vrednost, so lahko prebavljiva, večinoma ne povzročajo zakisanja organizma in ne obremenjujejo naše presnove. Spoznali bomo:
- živila/surovine, ki jih uporabljamo pri pripravi zdravih sladic;
- kako izbrati/kupiti živila v poplavi številnih živil različne kakovosti;
- prehranske vrednosti, ki jih uporabljena živila vsebujejo in njihov vpliv na zdravje;
- tehnike priprave oz. predelave, ki živila pri pripravi jedi ohranijo v čimbolj naravni obliki ali pa jim prehransko vrednost celo izboljšajo (namakanje in nakaljevanje semen, drobljenje, sočenje, sušenje in drugi postopki minimalne obdelave živil);
- načine časovno ekonomične in hkrati enostavne priprave zdravih jedi;
- pripomočke/aparate za predelavo in pripravo živil v zdravi kuhinji;
- teorijo o zakisanosti, njenih vplivih na zdravje, razlike med posameznimi živili in na tej osnovi sestavljene jedilnike;
- pomembnost ekološke pridelave hrane in sezonske izbire živil;
- možnosti, kako v vsakodnevni prehrani povečati delež životvornih in minimalno predelanih živil.
Cena triurnega tečaja je 25 € na osebo.
Informacije in prijave: info@center-gaberje.si